Share This Post

Overeenkomst start bouw Max Euwekwartier getekend op Provada 2024

Dinsdag 11 juni 2024 ondertekende onze CEO Tom Bakkers samen met Minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken en Kononkrijksrelaties) en Hermineke van Bockxmeer, directeur Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam, op Provada de overeenkomst om de start bouw van 741 woningen in het Max Euwekwartier, Brainpark 1 in Rotterdam te bekrachtigen.

In het Max Euwekwartier in Brainpark I in Rotterdam gaat in het laatste kwartaal van 2024 de bouw van 741 woningen van start. Bakkers Hommen realiseert naast deze 741 woningen nog eens circa 750 woningen in de vervolgfasen in 2025 en verder. Onderdeel hiervan is ook de realisatie van sociale huurwoningen voor woningcorporatie Woonstad in het Brainpark.

Op de begane grond van de woningbouwcomplexen komt 7.600 m2 ruimte voor voorzieningen, zoals kantoren, horeca en maatschappelijke voorzieningen. Daardoor ontstaat ook op ooghoogte een aantrekkelijke buurt.

Met deze realisatie dragen wij bij aan de ontwikkeling van Brainpark I tot een groene aantrekkelijke plek om te wonen en werken.

𝗕𝗿𝗮𝗶𝗻𝗽𝗮𝗿𝗸 𝗜

Brainpark I ligt tussen de Erasmus Universiteit en de A16 en is nu nog vooral een kantorenpark. Maar daar komt verandering in. Verouderde kantoorpanden worden omgebouwd tot duurzame werkplekken en woningen, met in de directe nabijheid veel voorzieningen en een groene en waterrijke leefomgeving.

𝗢𝗼𝘀𝘁𝗳𝗹𝗮𝗻𝗸

Het Brainpark maakt deel uit van de Oostflank van Rotterdam, het gebied tussen Prins Alexander en Zuidplein. Rotterdam gaat hier in de toekomst 30.000 woningen bouwen, om te voldoen aan de sterk groeiende vraag naar woonruimte in de stad. De bouw van de huizen gaat samen met de komst van een nieuwe stadsbrug tussen IJsselmonde en Kralingen en met snel openbaar vervoer tussen Zuidplein en Kralingse Zoom.

Read more

News

Vacature Projectcontroller (m/v) 40 uur per week

Ben jij een gedreven, accurate en zelfstandige projectcontroller met affiniteit voor projectontwikkeling en in staat een stevige sparringpartner te zijn voor verschillende projectmanagers? Dan zijn

Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.