Share This Post

Bakkers | Hommen breidt haar positie verder uit in Brainpark Rotterdam met de acquisitie van K.P. van der Mandelelaan 41

Bakkers | Hommen heeft K.P. van der Mandelelaan 41 te Rotterdam geacquireerd. Intentie is om het kantoor in de nabije toekomst te transformeren naar nieuwbouw, waarbij betaalbare woningen in het middensegment worden gerealiseerd. Het kantoorobject is gelegen op het voormalig-kantorenpark Brainpark en maakt onderdeel uit van de bredere gebiedstransformatie.


Rotterdam is een van de snelst groeiende steden in Nederland, zowel in het aantal huishoudens als aantal inwoners. Om deze groei te faciliteren heeft de gemeente Rotterdam onder andere Brainpark aangewezen als locatie voor transformatie; het monotone kantorenterrein groeit de komende jaren uit tot een aantrekkelijk en bruisend mixed-use gebied. Door de uitstekende bereikbaarheid en planologische indeling is Brainpark uitermate geschikt als transformatie locatie. Eind Q4 2021 is Masterplan Brainpark I vastgesteld door het College B&W. Middels deze aankoop bestendigd Bakkers Hommen haar positie verder in het gebied en creëert het de mogelijkheid om een verdere bijdrage te doen aan de groei van de woning voorraad in de Gemeente Rotterdam.


Het kantoorobject, plaatselijk bekend als ‘Park Office’ heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 7.328 m² en 162 parkeerplaatsen. Het perceel is 10.300 m² groot. Op het moment van de transactie is het pand verhuurd aan twee huurders.


Bakkers | Hommen is voor de aankoop een samenwerking aangegaan met NIBC Investment Partners welke risicodragend participeert in de aankoop en herontwikkeling. 


Bakkers | Hommen is gespecialiseerd in de ontwikkeling en transformatie van binnenstedelijk gelegen (bestaand) vastgoed. Bakkers | Hommen is actief in sloop, nieuwbouw en gebiedstransformaties. Met een andere blik op stenen, worden verloren bestemmingen een nieuw leven ingeblazen en wordt waarde gecreëerd in de meeste brede zin. Daarbij staan duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel.


Read more

News

Vacature Projectcontroller (m/v) 40 uur per week

Ben jij een gedreven, accurate en zelfstandige projectcontroller met affiniteit voor projectontwikkeling en in staat een stevige sparringpartner te zijn voor verschillende projectmanagers? Dan zijn

Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.