Share This Post

Bakkers|Hommen slaat met andere bouwende partijen en gemeente Rotterdam de handen ineen om te blijven bouwen aan duurzame en betaalbare woningen in Rotterdam.

Nu veel woningbouwprojecten dreigen te vertragen of stil te vallen, zetten we de schouders eronder in Rotterdam. Bakkers|Hommen heeft met andere woningbouwcorporaties, beleggers, ontwikkelaars, bouwers en gemeente Rotterdam in beeld gebracht wat er nodig is om te blijven bouwen. Meer dan 30 maatregelen moeten ervoor zorgen dat de 3.500 woningen per jaar die de gemeente wil bouwen er ook echt komen. In de maatregelen staat betaalbaarheid voorop, we werken samen door aan voldoende bouwlocaties en zorgen voor de bouw van meer betaalbare woningen. Ook zorgen we er samen voor dat de bouw zelf betaalbaar blijft.


Samen met 50 marktpartijen en 11 woningbouwcorporaties is het doorbouwakkoord inmiddels getekend. Hierin hebben we met elkaar vastgelegd hoe we samen de komende jaren door blijven bouwen, hoe we procedures gaan versnellen en hoe we de komende jaren intensief blijven samenwerken. Om door te bouwen voeren we een Stress-test per project in, komt er ruimte voor flexibele programmering, grondwaarde daling bij meer betaalbare bouw en kunnen projecten met midden categorie woningen die echt vast zitten gebruik maken van een gemeentelijke startbouw impuls. Alle 30 maatregelen kun je nalezen op: Doorbouw Maatregelen 2023 – 2026.


Read more

News

Vacature Projectcontroller (m/v) 40 uur per week

Ben jij een gedreven, accurate en zelfstandige projectcontroller met affiniteit voor projectontwikkeling en in staat een stevige sparringpartner te zijn voor verschillende projectmanagers? Dan zijn

Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.