Share This Post

College stemt in met Masterplan Brainpark fase 1, rotterdam

Het monotone kantorenterrein Brainpark groeit de komende jaren uit tot een aantrekkelijk mixed-use gebied met meer levendigheid. Dit komt ten goede aan studenten, starters, empty nesters & gezinnen die op zoek zijn naar een woning, bedrijven op het kantorenpark en de onderwijsinstellingen in de buurt. Het Masterplan Brainpark I geeft de ontwikkelvisie en uitgangspunten weer, deze is donderdag 2 december vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. “In het Brainpark is nu niet veel te beleven en buiten kantoortijden ligt het gebied er verlaten bij. Dat is zonde, want het gebied is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets én ligt pal naast de campus van de EUR, aldus wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen)’’. In samenwerking met de gemeente gaat Bakkers | Hommen aan de slag om hier een aantrekkelijk inclusief woon-werk & verblijf gebied van te maken waar het fijn is om te wonen, werken, studeren en te verblijven.Brainpark fase I

Brainpark is gelegen tussen de A16 en de Erasmus Universiteit. Dit gebied kan getransformeerd worden tot een levendig gebied met een goede mix van woningen, bedrijven en voorzieningen als horeca. Daarbij is een van de belangrijkste ontwikkelingen dat er ruimte komt voor ongeveer 2.500 woningen in verschillende categorieën; 30% sociale huur, 40% middensegment en 30% in het hogere segment. Vooral voor studenten, starters, ouderen en een- of tweepersoonshuishoudens is het niet makkelijk om een geschikte woning te vinden. Deze stijgende vraag naar woningen blijft flink groeien. Door middel van verschillende type woningen op Brainpark I probeert Bakkers |Hommen in deze behoefte te voorzien. Daarnaast blijft de huidige 90.000 m2 ruimte beschikbaar voor kantoren en bedrijven. Voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen komt er op de begane grond van de woongebouwen en kantoren ruimte bij voor 45.000 m2. Het centraal gelegen park en de vijvers worden in kwaliteit versterkt. Het groen en de wateren worden doorgetrokken over de Kralingse Zoom waardoor de focus minder op de autoweg ligt. Hierdoor ontstaat een levendige wandelboulevard tussen de gebouwen door die aantrekkelijk kan zijn voor dagelijkse, recreatief verblijf met horecavoorzieningen. Hier omheen komen de nieuwe woon-werk-verblijf gebouwen.


Duurzame woon-werklocatie

De nu aanwezige kantoorpanden worden vervangen door duurzame woon- en/of werklocaties. De geluidsoverlast van de A16 en de luchtkwaliteit worden aangepakt. Zo komen er multifunctionele schermen tussen de gebouwen langs de A16 waardoor het gebied geluidluw wordt. Daarnaast wordt rekening gehouden met de mogelijke nieuwe oeververbinding over de Maas die het gebied verbindt met de rest van de stad. Door de uitbreiding van het bestaande groen wordt Brainpark I straks een gezonde en duurzame woon-werk-verblijf locatie.


Vervolg

Het Masterplan legt de belangrijkste uitgangspunten voor de ontwikkeling van Brainpark I vast. Na besluitvorming door de gemeenteraad gaat de gemeente samen met ontwikkelaars de plannen verder uitwerken. Het betreft onder meer een project van Bakkers | Hommen betaamde uit 4 gebouwen met ongeveer 775 sociale en middenhuur appartementen met voorzieningen aan de Max Euwelaan. Dit project zou dan als 1e fase van 4 worden ontwikkeld. Afhankelijk van het verloop van de ruimtelijke juridische procedures kan de bouw van de eerste fase starten eind 2022, begin 2023. 


Read more

News

Vacature Projectcontroller (m/v) 40 uur per week

Ben jij een gedreven, accurate en zelfstandige projectcontroller met affiniteit voor projectontwikkeling en in staat een stevige sparringpartner te zijn voor verschillende projectmanagers? Dan zijn

Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.