Share This Post

Container Paviljoen

Samen met Concrete Culture heeft Bakkers|Hommen haar intrek genomen in het recentelijk gerealiseerde duurzame modulaire “Container Paviljoen” in Eindhoven.


Het paviljoen is geplaatst op een eerder door de gemeenteraad aangewezen versnellingslocatie voor de versnelde ontwikkeling van (flex) wonen aan de Hugo van der Goeslaan 4, als onderdeel van Koelhuis District Eindhoven.


Voorafgaand aan de ontwikkeling van het Koelhuis District fungeert het terrein tijdelijk als “Creativity Garden” en organiseert diverse activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, technologie, design en stedelijke ontwikkeling. Dit dient als een voorloper van de geplande programmeringen van het Koelhuis zelf.


Koelhuis District is het tweede stadsvernieuwingsproject aan de nieuwe oostelijke stadsentree van Eindhoven, na De Caai (het voormalige Campina-terrein). Op dit perceel van ruim 12.000 vierkante meter wordt een bruisende stadsbuurt gecreëerd, met een focus op Immersive Experiences. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het aanwezige talent in de stad en wordt voortgebouwd op de reputatie van Eindhoven als de design- en techhoofdstad van Nederland. Het Koelhuis District zal fungeren als een Living Lab, een dynamisch laboratorium waar de gemeenschap samenwerkt en immersieve technologieën worden ingezet voor educatieve en artistieke doeleinden. In het Koelhuis District worden woonfaciliteiten voor technisch en creatief talent gecombineerd met binnen- en buitenruimtes voor werk, cultuur en vrijetijdsbesteding.


Eind oktober maakt het Koelhuis Eindhoven en de tijdelijke “Creativity Garden”, die binnenkort onderdeel wordt van het Koelhuis District, deel uit van de programmering van de Dutch Design Week 2023.


Met erg veel plezier en trots vestigen wij ons midden in het gebied van deze unieke stedelijke gebiedsontwikkeling tot een urban cultural district;


“We are here to stay!”KOELHUIS DISTRICT EINDHOVEN

Brainports’ Immersive Experience District | Home for art, tech and culture.

Koelhuis District Eindhoven is concept van Concrete Culture en ontwikkelt door Bakkers|Hommen.

Realisatie Container Paviljoen:

– In opdracht van BAKKERS | HOMMEN
– Ontwerp: Factorr.nl
– Bouw: Boqo.nl

Read more

News

Vacature Projectcontroller (m/v) 40 uur per week

Ben jij een gedreven, accurate en zelfstandige projectcontroller met affiniteit voor projectontwikkeling en in staat een stevige sparringpartner te zijn voor verschillende projectmanagers? Dan zijn

Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.