Share This Post

Lee Towers opent The Lee Towers

New York heeft dan misschien de Trump Tower, maar dat valt in het niet bij wat wij inmiddels in Rotterdam hebben: The Lee Towers.

Gisteravond is onder grote belangstelling geopend, door burgemeester Ahmed Aboutaleb en de master himself: Lee Towers!


Walk of Fame ster


Bij de feestelijke opening werd door burgemeester Ahmed Aboutaleb met krachtige woorden vol lof de opening toegesproken en de ontwikkelaars en betrokken bij het project geprezen om hun durf en inzet om de ontwikkeling van deze gebouwen tot realisatie te brengen,  vervolgens kon natuurlijk een optreden van de zanger ondersteund door door de Marcel Visser band niet uitblijven.

Tijdens de grootse feestelijke opening werd als klapstuk de Walk of Fame-ster in de lobby van beide woontorens door Burgemeester Aboutaleb en Lee Towers gezamenlijk onthuld .


De aanloop


“Eerst dacht ik dat het een grap was”, zegt Towers over de naamgeving van het complex. “Kort na het optreden op een benefietgala klampte de Eindhovense vastgoedontwikkelaars van het project, Marc, Tom en ook een Lee … me aan met het idee om de torens The Lee Towers te noemen, de heren hadden al rijkelijk aan de rode wijn geproeft. Na een paar afspraken verder kregen de plannen steeds meer gedaante en kreeg het zijn beslag;  


Volgens de 73-jarige had het toevallige ‘America First, The Netherlands Second’-filmpje van komiek Arjen Lubach (“u heeft de Trump Towers, wij hebben Lee Towers”) daarna een aanjagend effect. “Wie maakt dit nou mee, dit kun je toch niet bedenken”, aldus een trotse Leendert Huijzer, zoals Towers’ echte naam luidt.


The Lee Towers


De twee torens aan het Marconiplein huisvestten voorheen ambtenaren en zijn getransformeerd naar 883 woningen.


De gebouwen zijn 105 meter hoog, tellen 24 verdiepingen en stammen uit 1973-1976. De huurwoningen zijn bedoeld voor starters en jonge werkenden in het middeldure huur segment van 700 – 1000 Euro. Op de bovenste twee verdiepingen zijn dubbelhoge met entresols gerealiseerd in een net wat hoger segment van 1000 plus,  op het dak van beide torens is een gezamenlijk terras voor de bewoners. Op de begane grond zit een Italiaans restaurant en voor bewoners zijn er een filmzaal, sportschool en wasserette.


Read more

News

Vacature Projectcontroller (m/v) 40 uur per week

Ben jij een gedreven, accurate en zelfstandige projectcontroller met affiniteit voor projectontwikkeling en in staat een stevige sparringpartner te zijn voor verschillende projectmanagers? Dan zijn

Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.