Share This Post

Tweede transformatie Roer-Barbizon gebied in Capelle opgeleverd

Capelle aan den IJssel, 8 september 2020 – In Capelle aan den IJssel heeft wethouder Maarten Struijvenberg gisteren, samen met ontwikkelaar Bakkers | Hommen en architect Wim van Es het tot woningen omgebouwde bedrijfspand Nautilus geopend. Deze tweede transformatie in het Roer-Barbizon gebied bestaat uit 51 luxe woningen. De appartementen zijn verhuurd en bewoond.


Wethouder Maarten Struijvenberg (Stadsontwikkeling): “Er blijft grote behoefte aan woningen voor starters. Het transformeren van leegstaande kantoorgebouwen naar appartementen is een prima manier om betaalbare woningen in Capelle te realiseren voor deze doelgroep. In dit gebied volgen nog meer appartementencomplexen, zowel transformaties als nieuwbouw.”


In 2019 werd gestart met de transformatie van het voormalig kantoorpand aan Roer 276. In juli zijn de woningen turn-key opgeleverd. De woningen hebben een moderne uitstraling en zijn van alle gemakken voorzien. De algemene ruimtes hebben bijzondere details in het thema van Nautilus. Daarnaast heeft het gebouw verschillende gemeenschappelijke faciliteiten zoals wasruimtes en een gezamenlijk dakterras. Ontwikkelaar Tom Bakkers is trots op Nautilus: ‘Dit gebied is aangewezen om meer woonmogelijkheden toe te voegen. Met dit project proberen wij aan die behoefte te voldoen. En dan voornamelijk woningen in het midden huur segment waar op dit moment een groot tekort aan is. We zijn ook druk bezig met een Fase 2 plan om op het naastgelegen terrein een uitbreiding van het wooncomplex te maken. Duurzaamheid en innovatie staan bij onze projecten hoog in het vaandel. We bouwen dan ook bewust niet in de natuur, maar verdichten plekken waar al gebouwd is’.


Meer plannen
Nautilus is het derde appartementencomplex op het Capelse woon-werkterrein, grenzend aan Rotterdam. Tien jaar geleden werd Barbizonstaete gerealiseerd. De komende tijd volgen er meer transformaties in deze omgeving. Op dit moment zijn er in totaal 174 appartementen in het woon-werkgebied Roer-Barbizon. Het appartementencomplex Barbizonstaete telt 81 appartementen, het buurpand Aquarius 42. Dit pand, aan het Roer 288, is in april 2019 opgeleverd. In de komende periode worden er meer woningen gebouwd. In het gebied worden meer appartementen gerealiseerd. Het pand aan de Barbizonlaan 50 wordt getransformeerd tot een zorghotel. Aan het Roer komen nieuwbouwwoningen.


Gebiedspaspoort
Omdat het aantal woningbouw-initiatieven in dit deel van Capelle toeneemt komt de gemeente met een gebiedspaspoort. In juli is hiervoor een bewonersavond voor georganiseerd. Belanghebbenden en geïnteresseerden worden betrokken om tot een breed gedragen paspoort, met ambities en spelregels te komen. Dit paspoort is een uitnodiging voor ontwikkelaars om met plannen te komen die passen in de nieuwe leefomgeving.Lees meer over het project op www.capellebouwtaandestad.nl/roer-barbizon.


Foto’s: Jan Kok By Boomerang fotografie.Read more

News

Vacature Projectcontroller (m/v) 40 uur per week

Ben jij een gedreven, accurate en zelfstandige projectcontroller met affiniteit voor projectontwikkeling en in staat een stevige sparringpartner te zijn voor verschillende projectmanagers? Dan zijn

Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.