Share This Post

Ontwikkeling Ruimtekwartier Maarssen met veel enthousiasme ontvangen

Het gebied rondom de Planetenbaan en Het Kwadrant in Maarssenbroek is aangewezen om te verkleuren en te transformeren maar een grootschalig en stedelijk gebied met veel ruimte voor woningbouw in het sociale en middenhuur segment. Voorheen stond hier een omvangrijke hoeveelheid kantoor- en bedrijfspanden voor een langere tijd leeg. Bakkers | Hommen is in samenwerking met de provincie Utrecht, Gemeente Stichtse Vecht en de andere participerende ontwikkelaars actief bezig om dit project, onder de naam ‘Ruimtekwartier’, vorm te geven.


De herontwikkeling van de Planetenbaan draagt bij aan het terugdringen van de groeiende woningnood in de regio en aan de verbetering van de kwaliteit en het leefklimaat in Maarssen. Bakkers | Hommen is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van 489 woningen in het zogenaamde ‘Kwadrant Mars’. 


De Planetenbaan

De locatie bevindt zich dicht bij de toegangswegen A2 en Zuilense Ring. Het station en het centrum van Maarssen bevinden zich op korte afstand van de locatie. De ontwikkeling wordt omsloten door de Maarssenbroeksedijk, de Ruimteweg, de Planetenbaan en een fietsbrug. 

Phobos en Deimos

De 489 woningen zijn verdeeld over twee volumes, genaamd Phobos en Deimos. Deze twee volumes bestaan beide uit een laagbouw volume en een hoogteaccent. Het laagbouw volume van Phobos wordt door een trapvorming volume afgebouwd richting de Ruimteweg. Hiermee sluit de bouwhoogte meer aan bij de bestaande bebouwing. De buitenruimtes worden grotendeels voorzien van een groene inrichting waarbij ontmoetingsplekken worden gecreëerd ter activering van de buitenruimte. 


Het bouwblok ‘Deimos’ bestaat uit 221 woningen en het bouwblok ‘Phobos’ uit 268 woningen. Er is gekozen voor een grote diversiteit aan woningen binnen het plan:

– 30 % is bestemd voor sociale huur

– 30 % is bestemd voor het middenhuur segment

– 40 % is bestemd voor de vrije sector.

Globaal zijn er binnen beide gebouwen 5 hoofdtypes te onderscheiden: 

– Studio’s

– 2 kamer appartementen

- 3 kamer appartementen 

- Terraswoningen

– Woningen aan het dek

– Maisonnettes.


Verder is er ruimte voor enkele kleinschalige voorzieningen. De invulling hiervan is nog niet bekend, maar gedacht kan worden aan een koffiebar, wasserette of gym.


Informatiebijeenkomst Ruimtekwartier

Op woensdag 29 juni heeft Wethouder van Liempdt de eerste informatiebijeenkomst omtrent de nieuwbouwontwikkelingen geopend. Hierbij zijn alle ontwikkelaars voorgesteld en is de voorlopige planning gepresenteerd. Tot slot is er een beroep gedaan op de aanwezige omwonenden voor het samenstellen van een klankbordgroep ter participatie binnen de algehele ontwikkeling.Read more

News

Vacature Projectcontroller (m/v) 40 uur per week

Ben jij een gedreven, accurate en zelfstandige projectcontroller met affiniteit voor projectontwikkeling en in staat een stevige sparringpartner te zijn voor verschillende projectmanagers? Dan zijn

Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.