loader image

Bakkers | Hommen

marianum

Transformatie van schitterend voormalig klooster/ schoolgebouw naar 25 woonzorgstudio’s en 1 beheerderswoning.

Ursulinestraat, Venlo

marianum

Functie oud : Klooster – Schoolgebouw

Functie nieuw : 25 woonzorg appartementen ten behoeve dementerende ouderen. Inclusief alle ondersteunende faciliteiten.

Duurzaam : Van Label G naar Label B/A

Huurder : Stepping Stones (landelijke woonzorg organisatie) – 20 jaar triple net verhuurd. 

Vloeroppervlakte : 3000 m2

Status : Verkocht aan particuliere belegger

Periode : 2016-2018

Locatie :  Ursulinenstraat 21 te Venlo

Villa Dalia

Zorgvilla Dalia heeft een rijk historisch verleden. Het pand heeft zowel een klooster als een school gehuisvest. In 1885 kochten de Ursulinenzusters het landgoed met bijbehorend huis, dat tot klooster omgebouwd werd. In 1936 werd het klooster een middelbare school. De school droeg de naam ‘Marianum College’ en was tevens een pensionaat waar de leerlingen konden eten en slapen.

In 1971 is de school verhuisd en in 1985 zijn de zusters uit Venlo vertrokken. In 2018 is het pand geheel gerenoveerd. Als zorgvilla van Stepping Stones Home & Care wordt het nu bewoond door zorgbehoevende ouderen met geheugenproblematiek. Tijdens de renovatie zijn de authentieke elementen van het gebouw zoveel mogelijk behouden gebleven.

Omgeving

De omgeving van zorgvilla Dalia kenmerkt zich  door het groen en de nabijheid van het levendige centrum van Venlo.  Hierdoor kunnen de bewoners genieten van de rust en ruimte die de omliggende natuur te bieden heeft, maar ook van de voorzieningen en gemakken van het stadscentrum. Bovendien is de zorgvilla zeer centraal gelegen en goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer.