Share This Post

Zoetermeer binnenkort een moderne woontoren rijker

Zoetermeer is actief bezig met de ontwikkeling van de stad en het levendige groene centrum. Binnenkort wordt hier een moderne woontoren aan toegevoegd door Bakkers | Hommen, genaamd Sea Tower. Dit nieuwbouwproject is recentelijk goedgekeurd door de welstandscommissie en gaat in de tweede helft van dit jaar nog gerealiseerd worden. Deze ontwikkeling zal niet alleen een aanwinst worden voor de stad, maar voor ook de buurt. Een ontmoetingsplek met gezamenlijke faciliteiten in hartje centrum. 

Het voormalig kantoorgebouw ‘’Ypsilon’’ in Zoetermeer wordt vervangen door een modern nieuwbouwcomplex. De 70 meter hoge woontoren met 23 verdiepingen zal een waardevolle toevoeging worden voor het centrum van Zoetermeer. Aan de Engelandlaan liggen meerdere getransformeerde kantoorpanden en ook beide buurpanden zijn inmiddels voorzien van bewoners. Door middel van Sea Tower zal dit stukje centrum nog meer levendigheid met zich meebrengen. 

De 150 appartementen, zowel sociaal als middenhuur, variërend van circa 40 tot en met 80 m2 worden allemaal uitgevoerd met een balkon en alle kozijnen tot aan de vloer waardoor alle appartementen veel daglicht toetreding gaan krijgen. De woontoren beschikt over verschillende gemeenschappelijk ruimtes waaronder een fitness, wasruimte, Meet&Greet lobby en een dakterras op de bovenste etage van waaruit de zee zichtbaar zou moeten zijn; Daar heeft Sea Tower haar naam ook aan te danken. 

Door middel van een duurzame manier van bouwen zal het buitenwerk van de toren al binnen 24 weken op haar plek staan. Deze prefab techniek wordt steeds meer gebruikt en zal voor zo min mogelijk overlast zorgen bij de buurt. Niet alleen de manier van bouwen heeft een erg duurzaam karakter. Ook de WKO die wordt aangelegd zal bijdragen aan de duurzaamheid van Sea Tower. Door deze Warmte Koude Opslag kunnen de appartementen gekoeld en verwarmd worden. Niet alleen de Sea Tower kan van deze luxe gebruik van maken, maar ook omliggende gebouwen worden hierbij betrokken. Zo wordt er een bijdrage geleverd aan de gehele buurt. 

Om de hoek zit het splinternieuwe winkelcentrum genaamd ‘Het Stadshart’ met meer dan tweehonderd winkels en horecagelegenheden. Op een steenworp afstand zit De Grote Dobbeplas, door de inwoners van Zoetermeer ook wel de Dobbe genoemd. In het verleden fungeerde deze plas als de watervoorraad van het dorp, waar dit nu een ideale plek is om even uit te waaien. Ook zit aan het water een horecagelegenheid die in de zomer erg populair is. 

Meer weten over Sea Tower? Bekijk onze projectenpagina Read more

News

Container Paviljoen

Samen met Concrete Culture heeft Bakkers|Hommen haar intrek genomen in het recentelijk gerealiseerde duurzame modulaire “Container Paviljoen” in Eindhoven. Het paviljoen is geplaatst op een eerder door

Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.