Share This Post

Een nieuwe visuele identiteit voor het ruimtekwartier in Maarssen

Het gebied rondom de Planetenbaan en Het Kwadrant in Maarssenbroek is aangewezen om te verkleuren naar een stedelijk gebied met maar liefst 2.500 woningen. Bakkers | Hommen is in samenwerking met de provincie Utrecht, Gemeente Stichtse Vecht en de andere participerende ontwikkelaars actief bezig om het ‘Ruimtekwartier’ vorm te geven. Voor dit nieuwe imago is een bijpassende visuele identiteit ontwikkelt. 


Het gebied bestond voorheen uit een monotoon bedrijventerrein met veel leegstand. De komende jaren zal het gebied een metamorfose ondergaan waarbij het stap voor stap verandert in het Ruimtekwartier. Een compleet nieuw stadsdeel dat bestaat uit verschillende wijken, op loopafstand van Station Maarssen. Het wordt een stadsdeel waar de menselijke maat de toon zet. Een mix tussen een stedelijke sfeer, rust en ruimte. Veel groen en een groot aantal waterpartijen. Een stadsdeel waar levendigheid en veiligheid hand in hand gaan. De woontorens zorgen voor een indrukwekkende skyline en bieden ruimte aan huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Om deze wijziging van het gebied te benadrukken is gekozen voor een naamswijziging, waarna het ”Ruimtekwartier” officieel is vastgesteld. 


De verschillende deelgebieden bevinden zich binnen het kwadrant en zijn gelegen aan de Ruimteweg, nabij Planetenbaan, Meteorenweg, Kometenweg en de Maarssenbroeksedijk. De werknamen voor de projecten sluiten dan ook naadloos aan binnen het thema.


Het stedelijk karakter van het gebied is dan ook direct terug te zien in het logo. Een toegankelijk kleurenpallet is aansluitend samengesteld die tevens de verschillende deelgebieden onderscheidt en typeert. 


Benieuwd naar een eerste impressie van deze visuele identiteit? Neem een kijkje op www.ruimtekwartier.nl


Read more

News

Vacature Projectcontroller (m/v) 40 uur per week

Ben jij een gedreven, accurate en zelfstandige projectcontroller met affiniteit voor projectontwikkeling en in staat een stevige sparringpartner te zijn voor verschillende projectmanagers? Dan zijn

Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.