Share This Post

Bakkers | Hommen koopt ontwikkellocatie in de Kanaalzone Eindhoven

Recent heeft Bakkers | Hommen het perceel aan Hugo van der Goeslaan 4 te Eindhoven aan haar vastgoedportefeuille toegevoegd. Het betreft 1 hectare grond gelegen op een strategische locatie aan één van de belangrijkste toegangswegen van het centrum in Eindhoven.


Eén van de aangewezen gebieden voor woningbouw binnen Eindhoven is de Kanaalzone. Deze zone rondom het Eindhovens kanaal is volop in ontwikkeling en heeft de potentie uit te groeien tot een gemixt gebied van wonen en werken. Het ligt namelijk op een steenworp afstand van zowel de binnenstad als het buitengebied. In 2015 heeft het college van B&W besloten dat de Kanaalzone een kwalitatieve verkleuring/transformatie moet doormaken. Eén van de initiatieven hierbinnen is de herontwikkeling van het Campinaterrein dat door BPD zal worden ontwikkeld. Conform het Masterplan wordt op deze locatie bijgedragen aan de ambitie van de gemeente om te komen tot een klimaat adaptieve stad. Er zal een duurzame leefomgeving worden gecreëerd met wooneenheden, in combinatie met kantoorruimte en horeca. Kernwaarden zijn het behoud van cultureel waar het eerder verworven Koelhuis een sterke bijdrage aan zal leveren.  


Een andere herontwikkelingslocatie in de directe omgeving is Augustus, de locatie waar voorheen het Augustinianum stond. Het lyceum dat in 1898 werd opgericht maakt thans plaats voor 65 grondgebonden woningen. De bouw daarvan is reeds gestart. Het is eveneens een groen decor dat is terug te zien in de planvorming.


Hugo van der Goeslaan is niet direct in de planvorming van de Kanaalzone opgenomen, maar is wél zeer strategisch gelegen tussen het Campinaterrein en Augustus. Het is een binnenstedelijke strategische locatie die tevens aansluiting vindt bij en opgaat in de gebiedstransformatie van het voormalig Campinaterrein en Augustus. Hugo van der Goeslaan zou logischerwijs betrokken kunnen worden bij en gezien worden als de verbindende factor alsook aanzicht van het transformatie gebied.


Read more

News

Container Paviljoen

Samen met Concrete Culture heeft Bakkers|Hommen haar intrek genomen in het recentelijk gerealiseerde duurzame modulaire “Container Paviljoen” in Eindhoven. Het paviljoen is geplaatst op een eerder door

Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.