Share This Post

bakkers | hommen verwerft pakhuis in het keilekwartier – m4h – rotterdam

Bakkers | Hommen verwerft, middels een off-market aandelentransactie, het beeldbepalende gebouw Opticool van een particuliere belegger.


Het gebouw is gelegen aan de Keilestraat 9C in het Merwe-vierhaven gebied in Rotterdam, direct met een eigen kade grenzend aan de Keilehaven. In het door de raad vastgestelde ruimtelijk raamwerk is het Keilekwartier voorzien om te transformeren naar een bruisend makers – atelier, kunst- en designdistrict. De Keilehaven wordt eind dit jaar onder handen genomen om van voormalige overslag haven te veranderen naar een ecologisch getijden-park. Het gebouw voorziet in een verhuurbaar oppervlak van circa 5400 m2, bestaande uit 4400 m2 gekoelde opslagruimte en 900 m2 kantoor. Momenteel is het voor een resterende 3,5 jaar volledig verhuurd aan AGRO Merchants.  


Het gebouw is een belangrijke en bijzondere toevoeging aan de eerder verworven posities in het M4H gebied. Bakkers | Hommen benadrukt met deze acquisitie haar vertrouwen in de toekomst en transitie van M4H, dat van een voormalig havengebied naar een bruisend woon/werk/innovatie stadshaven district zal gaan. 


De investering wordt toegevoegd aan de ‘Concrete beleggingsportefeuille’. De portefeuille is gericht op het verwerven en herontwikkelen van beeldbepalende, markante industrieel erfgoed gebouwen gelegen op binnenstedelijke locaties. De locaties worden duurzaam en circulair geconverteerd naar multi-inzetbare Urban | Creative development sites. Sites waar diverse stedelijke functies gaan samensmelten op het gebied van bedrijvigheid en events met techniek, kunst, design, maatschappelijke, culturele, stedelijke innovaties en ontwikkelingen als doelstelling.   


Het Koelhuis te Eindhoven behoort ook tot deze portefeuille. Dit voormalig ijstaarten koelpakhuis van voorheen Campina is gelegen in de Kanaalzone en zal als eerste worden getransformeerd ten behoeve van deze doelstelling. De bouwwerkzaamheden vangen aan in november van dit jaar. Van een industrieel oud betonnen pakhuis naar een multi-inzetbaar, breed te programmeren gebouw op het gebied van Urban | Creative development.                                        


Tom Bakkers, CEO: ‘’Met onze kennis op het gebied van herbestemming zien we het behoud van industrieel erfgoed op goed bereikbare locaties naar een multifunctioneel karakter als een maatschappelijke en bovenal leuke opgave. Dergelijke gebouwen herbestemmen geeft beeld aan het verleden en biedt inspiratie naar de toekomst. Zowel voor haar nieuwe gebruikers maar zeker ook voor de komende generaties. Rauwe beeldbepalende monotoon functioneel opgezette industriële gebouwen bieden in hun gesloten gedaante vaak een onderhuids ondefinieerbaar bruut doch inspirerend karakter van het (recente) verleden. Door deze “gesloten” erfgoederen na een zorgvuldige conversie “open” en toegankelijk te maken voor de maatschappij en te programmeren met een verscheidenheid aan functies; bedrijvigheid gecombineerd met events en activiteiten geven we, als het ware, met het verleden gebruik weer ruimte voor de toekomst. Het initieel monotone functionele industriële karakter van het verleden wijzigt naar een multifunctioneel breed maatschappelijke en toegankelijke voorziening.” 


Read more

News

Vacature Projectcontroller (m/v) 40 uur per week

Ben jij een gedreven, accurate en zelfstandige projectcontroller met affiniteit voor projectontwikkeling en in staat een stevige sparringpartner te zijn voor verschillende projectmanagers? Dan zijn

Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.